tca-peel

TCA Peel

Peeling is het engelse woord voor afpellen of vervellen. Bij een chemische peeling wordt de huid middels een zuur oppervlakkig verwond waarna de huid opnieuw kan genezen. Na de regeneratie van de huid krijgt deze huid een andere structuur dan daarvoor. De huid zal gladder en egaler zijn. Een peeling is dan ook een zeer geschikte techniek om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en pigmentaties kunnen hiermee behandeld worden.

De TCA Peeling is geschikt voor mannen en vrouwen die huidverbetering wensen in het gelaat, hals, décolleté en handen.

Indicaties zijn bijvoorbeeld:
• Behandeling van pigmentvlekken
• Behandeling van rimpels (waaronder ook bijvoorbeeld de kraaienpootjes)
• Behandeling van acné
• Behandeling van littekens
• Behandeling van open poriën
• Het verjongen van de verouderde huid
• Lichter en witter maken van de huid
• Sproeten verwijderen
• Zwangerschapsmasker
• Ouderdomsvlekken

Behandeling
Tijdens het consult beoordelen wij of een peeling aansluit bij uw vraag en geschikt is voor uw huid. Er zal uitvoerig worden gekeken naar uw huid en vervolgens zal er beoordeeld worden of uw wensen haalbaar zijn. Vervolgens zal er een behandelplan worden opgesteld.

Tijdens een peeling behandeling zal het gezicht vooraf uitvoerig worden gereinigd waarna de werkelijke behandeling zal aanvangen. De behandeling kan en wordt zonder verdoving verricht. De peeling vloeistof zal gelijkmatig op het gelaat worden aangebracht. Dit zal na enkele minuten een schrijnend gevoel geven. Op het moment dat de peeling de juiste diepte heeft bereikt, zal het gelaat (of het behandelde gebied) worden ingesmeerd met de speciale crème. Dit zal het schrijnende gevoel direct doen afnemen, hydrateert en beschermt de huid zodat het herstel van de huid direct kan beginnen. Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten.

Voor & Na de behandeling

De huid wordt 2 weken thuis voorbereid met op uw huid afgestemde producten.

Na afloop van de behandeling wordt de behandelde huid direct ingesmeerd met een crème. Dit zal door de client zelf thuis voortgezet worden. De arts adviseert u welke crème het beste gebruikt kan worden. Na de behandeling zal de huid er donkerder uitzien en enige vlekken kunnen merkbaar zijn. De huid kan strak aanvoelen. Deze verschijnselen verdwijnen snel na de behandeling. In de meeste gevallen is de huid na enkele dagen genezen en wordt het resultaat van de peeling zichtbaar. Bij diepe peelings kan de huid nog enkele weken licht rozerood van kleur blijven. Na de behandeling dient de client, totdat de huid volledig is hersteld , niet te zonnen of gebruik te maken van een zonnebank. Dit om pigmentatieafwijkingen te voorkomen. Het dagelijks gebruik van een sunblock is verplicht!

Tijdens de zomermaanden voeren wij géén TCA peel behandeling uit!

Start typing and press Enter to search