6d7fd432-5bd1-44ba-a0fb-fec84ee944d8_1_201_a

Skinpen

De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen Collageen Inductie Therapie (CIT). De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens,
is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en poriën verfijnen met behulp van de medische micro-needling behandelingen.

De SkinPen is krachtiger, preciezer en veiliger dan ooit tevoren! De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Het apparaat maakt met behulp van snel bewegende naaldjes talloze micro-perforaties in de huid. Deze door kleine prikjes veroorzaakte micro-kanaaltjes openen de huid voor hooggeconcentreerde preparaten (bijv. hyaluronzuur).

De werkzame stoffen worden snel en diep opgenomen.

De combinatie van het diep inbrengen van een preparaat en het gelijktijdig stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine maken de nieuwe collageen inductie therapie een techniek tot een effectief wapen in de strijd tegen rimpeltjes, huidverslapping en algehele huidveroudering.
Maar ook littekentjes en striae kunnen met deze techniek goed worden behandeld.
De resultaten bij rimpeltjes op de bovenlip zijn verbluffend. De huid wordt voller, gladder en strakker.

Indicaties:

  • Fijne lijntjes rond de mond en ogen
  • Acné-littekens en atrofische littekens
  • Verouderde en zonbeschadigde huid
  • Rimpels en lijntjes in aangezicht
  • Striae en striemen
  • Grote poriën
  • Onderhoud/optimaliseren huidconditie
  • Doorbloedingsproblemen
  • Huidversteviging
  • Grove huidtextuur

Vergoeding
Bij een aanvullende verzekering  kan meestal de behandeling van acne-littekens (grotendeels) vergoed worden door uw zorgverzekeraar onder acnetherapie. Littekens kunnen soms vergoed worden onder littekentherapie of camouflagetherapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden! Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg de polisvoorwaarden.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Vóór de behandeling wordt een serum aangebracht op uw huid. De behandeling zal aanvoelen als kleine prikjes in de huid, welke goed te verdragen  zijn. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, of een medische naaldlengte gebruikt, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van een verdovende crème.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?
Afhankelijk van het soort huidoppervlak en het soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Het is noodzakelijk om de  huid goed te beschermen met een SPF 30 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.
In de weken na de behandeling kunnen de oude huidcellen gaan afschilferen vanwege de gestimuleerde celvernieuwing.

Wanneer kan ik resultaat verwachten van de behandeling
Het proces dat in de huid op gang wordt gebracht, heeft de tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken zal er verbetering zichtbaar zijn, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar worden.

Heeft u interesse in deze innovatieve behandelmethode, mail ons en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Start typing and press Enter to search