Wat is Profhilo Body?

Profhilo Body is een behandeling die uitermate geschikt is als je de effecten van huidveroudering aan wilt pakken, zonder dat je een chirurgische ingreep hoeft te ondergaan. Door het injecteren van lichaamseigen puur hyaluronzuur wordt de huid gestimuleerd om zichzelf te herstellen. Het vermindert fijne lijntjes, verstevigt de huid en zelfs huidaandoeningen kunnen afnemen. Profhilo is geen filler, maar is een booster die de huid activeert om te vernieuwen.

Profhilo Body bestaat uit een zeer hoge concentratie ultrapuur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. Het wordt door middel van 10 prikjes geïnjecteerd in de huid. Profhilo® Body wordt gebruikt om de kwaliteit van je huid van binnenuit te verbeteren. Dit wordt “bioremodeling” genoemd. De werking van Profhilo Body is te danken aan het feit dat de aanmaak van jouw eigen collageen (type 1,3, 4 en 7), en elastine gestimuleerd wordt. De huid wordt weer stevig en gezond en krijgt haar natuurlijke glow weer terug. De vochtbalans in je huid wordt hersteld en de stevigheid en elasticiteit worden verbeterd.

Welke indicaties kun je met Profhilo Body behandelen?

De behandeling is geschikt voor huidverslapping aan de binnenkant van de bovenarmen en van de buik. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt steviger, veerkrachtiger en is beter gehydrateerd.

Wat is er nieuw aan Profhilo Body?

Profhilo heeft in 2016 de Aesthetics Awards gewonnen voor de meest innovatieve behandeling omdat het een geheel nieuwe bewerking van hyaluronzuur betreft met hele specifieke voordelen. Het hyaluronzuur is heel natuurlijk, daardoor is er minder kans op bijwerkingen en krijg je een natuurlijk resultaat. Profhilo Body is sinds oktober 2021 op de markt. Deze is speciaal ontwikkeld voor huidverslapping op het lichaam en heeft daarom ook een andere samenstelling dan de Profhilo die reeds op de markt is.

Bij deze behandeling wordt er met de BAP-techniek gewerkt, dat zijn injecties in 10 anatomisch uitgekiende gebieden die zorgen voor een optimaal resultaat.

Profhilo® Body verspreidt zich heel goed dus er zijn slechts een aantal injecties nodig om een gehele zone te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is, door het natuurlijke materiaal, zeer klein. Er wordt een kuur van 2 behandelingen met een interval van 30 dagen aangeraden. Indien nodig kunnen er vervolgbehandelingen worden afgesproken.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. De behandeling kan goed gecombineerd worden met eventuele andere behandelingen.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpose van een maand, afhankelijk van de mate van huidverslapping. Omdat de huid door deze behandeling zelf aan het werk gezet wordt, ziet u niet meteen resultaat. Wel ziet de huid er al snel beter gehydrateerd uit. Vanaf 6-10 weken na de eerste behandeling is het positieve effect steeds duidelijker, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft.

Welke bijwerkingen kunnen er optreden?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen.

De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo Body zijn milde zwelling, roodheid en soms een blauw plekje. Deze wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen. Wanneer u twijfels heet over een bijwerking neem dan altijd meteen contact op met uw behandeld arts.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Dit is afhankelijk van de conditie van de huid.
Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse onderhoudsbehandeling te ondergaan om zo het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

 

Start typing and press Enter to search