D e behandeling wordt uitgevoerd met de geavanceerde IPL of laser. Wetenschappelijk gezegd werken deze lasers volgens het principe van selectieve fotothermolyse. De laser (light amplification by stimulating emission of radiation) geeft een smalle intense lichtbundel af, die met grote precisie op de pigmentvlek gericht wordt. De pigmentvlekken absorberen de kleur van het laserlicht. Door een zeer korte puls te gebruiken zal het laserlicht een soort explosie van energie laten ontstaan in de pigmentlaag. Het pigment zal in dermate kleine stukjes uiteen vallen dat de macrophagen (het lichaamseigen opruimsysteem) in staat zijn de minuscule deeltjes uit het lichaam te verwijderen.

Ouderdomsvlekken – levervlekken
Naarmate de huid verouderd zien we dat de pigmentcellen niet meer in een mooi egaal verspreide structuur in de huid liggen. Wat we dan zien zijn bruine tot donkerbruine vlekken die eruit zien als moedervlekken en meestal in het gelaat, op de handruggen en onderarmen zichtbaar zijn.

Epheliden ofwel sproeten zijn zeer veel voor komende goedaardige kleine lichtbruine vlekjes die vooral gezien worden in het gelaat, de schouders, het decolleté en de armen. De sproeten kleuren sterker na blootstelling aan zonlicht. Wanneer er langere tijd geen of weinig blootstelling is aan de zon, verbleken de sproeten weer. Sproeten komen vooral voor bij mensen met een lichte huid, die niet of weinig bruinen en wat makkelijk verbranden in de zon.

Zwangerschapsmasker – Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker. Dit zijn donkere vlekken in het gezicht en soms de nek. Bij donkere vrouwen zijn ze vaak juist wat lichter van kleur dan de omliggende huid. Het komt vooral voor bij zwangere vrouwen, vandaar de benaming. Ze worden veroorzaakt door de zwangerschapshormonen. Deze vorm van pigmentatie behandelen wij niet met de laser.

Irritaties: verkleuring door eczeem, schaafwonden en ontstekingen.
Postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is de meest voorkomende vorm van abnormale donkerverkleuring van de huid. Door een ontsteking van de huid wordt een overmaat aan melanine-pigment in de huid aangemaakt. De donkere verkleuring ontstaat exact op de plek waar de ontsteking zit en wordt zichtbaar zodra de ontsteking weer verdwijnt. PIH wordt om cosmetische redenen vaak als bijzonder belastend ervaren.

Aangeboren vlekken: bijvoorbeeld moedervlekken en café-au-laitvlekken
behandelen wij niet.

Pigmentvlekken | Salon Esthétique

Behandelmethoden pigment

  • IPL
  • Laser
  • Peeling
Neem contact op!

Meer informatie ontvangen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search