IPL

Permanente ontharing

Vergoeding via ziektekostenverzekeraar:
Wij zijn officieel gecertificeerd IPL-Laser specialist. Hierdoor staan wij geregistreerd op de lijst van zorgverzekeraars. De behandelingen van IPL, laser en electrisch ontharen, worden op doorverwijzing van een huisarts of dermatoloog vergoed. Raadpleeg uw polis over de aard van de vergoeding.

Om u een goed en eerlijk inzicht te geven in de voordelen, maar ook de mogelijke contra-indicaties van IPL, geven wij u onderstaande informatie.

Wat is lichtflitsontharing?
Een IPL-flits (Intense Pulsed Light) geeft gedurende een aantal miliseconden een gepulseerde lichtflits af aan de huid. De lichtenergie die vrijkomt wordt geabsorbeerd in de haarwortel. De kleurstof van het haar zorgt voor de geleiding van de warmte naar de wortel. Wanneer de kiemcellen in de haarwortel opgewarmd zijn zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar 2 tot 4 weken. Deze haren komen dus niet meer terug. Het haar groeit in drie verschillende fases, per behandeling bevindt ca. 10-20% van het zichtbare haar zich in de groeifase en kan het direct en effectief worden aangepakt. Slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan pas bij een volgende behandeling behandeld worden. Daarom zijn er gemiddeld zo’n 8 behandelingen nodig. Soms meer, soms minder. Het eerste resultaat is normaal gesproken te zien na de derde behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Uit de praktijk is gebleken dat cliënten waarbij het haar voldoende pigment bevat na gemiddeld acht behandelingen tevreden zijn met het resultaat. In een enkel geval kan dit afwijken. Oorzaak: man of vrouw, genetische bepaling, gezicht of lichaam, ziekte, en zeker medicijnen of storingen in de hormoonbalans. De handelingen worden met tussenpozen van 4 tot 12 weken (afhankelijk van het gebied)gegeven.

Pijn
De gevoeligheid van de zenuwuiteinden in de huid varieert per individu en lichaamsdeel. Wat u voelt is een warme prikkelende tinteling.

Haarkleur
Blond, wit of grijs haar is niet te behandelen met IPL, omdat het haar weinig of geen pigment bevat. Donker haar en een lichte huidskleur geven de beste resultaten.

Er is een zeer klein percentage van personen die niet reageren op de behandeling om welke reden dan ook. Dit wordt na enkele behandelingen duidelijk, waarna wij adviseren te stoppen.

Prijs
De prijs van een behandeling is onder andere afhankelijk van de grootte van het te ontharen oppervlak. Houdt hier rekening mee met prijsvergelijking. Pas bij het intakegesprek kan de daadwerkelijke behandelprijs vastgesteld worden.

Als u besluit voor een intake dan zullen wij u uitleggen hoe het systeem werkt, en een proefflits geven. U kunt dan ervaren hoe dit voelt en tevens kunnen wij u huidreactie bekijken. Deze kennismaking duurt ongeveer 1/2 uur en is geheel gratis.

 

Wanneer kunt u beter geen gebruiken maken van deze technologie:

 • Contra-indicaties voor IPL-flitslicht
 • Diabetes
 • Trombose
 • Epilepsie
 • Vitiligo
 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Infecties van de huid
 • Een kuur met antibiotica of peniciline
 • Dagelijks gebruik van aspirine of ibuprofen
 • Gebruik St. Janskruid (tot drie maanden voor de behandeling)
 • Zwangerschap
 • Pacemaker
 • Gebruik medicijnen als ontstollingsmiddelen, vitamine A-zuur afgeleiden (zoals Roaccutane), lithium en steroïden
 • Onder de 18 jaar wordt er alleen behandeld met toestemming van de ouders
 • Men mag niet behandeld worden wanneer er medicatie genomen wordt die lichtgevoeligheid kan veroorzaken.

Bij twijfel adviseren wij u eerst uw huisarts te raadplegen.

Elektrisch ontharen
De laatste jaren wordt een blijvende oplossing in de vorm van elektrisch ontharen veel toegepast. Het nadeel van deze methode is dat het bedoeld is voor kleine oppervlakten en het is nogal tijdrovend en inspannend voor zowel de behandelaar als de patiënt. Elektrisch ontharen is een methode om een haar definitief te verwijderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een naald, die langs de haar in het haarzakje wordt gestoken. Door het geven van een stroomstootje wordt warmte toegevoegd en wordt de haar met wortel en al verwarmd en daardoor vernietigd.

Voordelen: alle haarkleuren kunnen worden behandeld en de behandeling is relatief goedkoop. Het is zeer goed toepasbaar bij kleine gebieden zoals de bovenlip en op de kin.

Nadelen: het is tijdrovend. Voor grote oppervlakte is het minder geschikt.

Start typing and press Enter to search