fullsizerender

Peeling

Een peeling is een behandeling waardoor het huidoppervlak wordt afgeschilferd en daardoor verdund. Letterlijk betekent het Engelse to peel; afpellen. De meest effectieve zuren zijn glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, amandelzuur en Vitamine C.

Een chemische peeling is een efficiënte en eenvoudige manier voor de behandeling van acné, pigmentvlekken en huidverjonging. Hierbij wordt een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste lagen huidcellen verwijderd. Met het herstellen van de huid wordt de collageensynthese bevorderd, de opperhuid meer gehydrateerd en steviger en de hoorncelverbinding verbeterd.

Door middel van een vloeistof worden een aantal laagjes van de epidermis weggehaald door de kitstof tussen de dode huidcellen op te lossen. Hoeveel laagjes hangt af van de soort peel vloeistof, de concentratie en de pH. Er zijn oppervlakkige peels, medium diepe peels en diepe peels.
Wij beperken ons in de praktijk tot de oppervlakkige en medium diepe peels.
Afhankelijk van het huidprobleem wordt de juiste peelvloeistof gekozen.
Door de grote verscheidenheid aan peelvloeistoffen is het mogelijk de behandeling perfect af te stemmen aan uw huid(-probleem).

De huid ervaart een tinteling/branderig gevoel. Hoe lager de pH en hoger de concentratie, des te meer deze tinteling wordt ervaren. Peelings worden altijd na een bepaalde inwerktijd geneutraliseerd, waardoor de tinteling verdwijnt. Na de behandeling voelt de huid weer normaal.

Afhankelijk van het te behandelen probleem, minimaal 4 tot maximaal 10 behandelingen in kuurverband (1 x per 2 weken), daarna zijn onderhoudsbehandelingen 1 x per maand tot 6 weken noodzakelijk.

Contra-indicaties
Roaccutane, retine A zuur, overgevoeligheid voor de peelvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur), open huid, eczeem, zwangerschap.

We werken met verschillende merken peelvloeistoffen aangepast aan uw huid.

 

Indicaties voor een peel kunnen zijn:

  • het verbeteren van de huidstructuur
  • acne
  • pigmentatieproblemen
  • huidveroudering door zon en roken
  • fijne rimpeltjes
  • het vervagen van oppervlakkige littekens

Start typing and press Enter to search