Lovelock kinderverzorging

Met de vaak verontrustende berichtgeving rondom chemicaliën in conventionele huidverzorging en zonneproducten, neemt de vraag om hoogwaardige en vooral veilige huidverzorgingsproducten toe. Helemaal als je bedenkt dat de kinderhuid tot vijf keer dunner en droger is dan een volwassenhuid. Extra belangrijk deze huid natuurlijk te beschermen.

De producten van Loverock bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten en de gezichtscrème en zonbeschermingscrème bevat natuurlijke, minerale Loverock skincare | Salon Esthétiquezonnefilters. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, SLS en synthetische kleurstoffen.

Agressieve conservering

Alle producten die water bevatten, en niet pure destillaten zijn, hebben conserveringsmiddelen nodig om ervoor te zorgen dat ze veilig en vrij van bacteriën zijn. Conserveringsmiddelen worden toegevoegd omdat ze bacteriën en schimmels doden en helpen om het verzorgingsproduct langer houdbaar te houden. Dat geldt zeker voor producten die plantenextracten bevatten. Zonder conserveringsmiddelen zouden crèmes binnen een paar dagen krioelen van de schimmels en bacteriën en daardoor ook nog schadelijk zijn voor je huid, ogen en slijmvliezen.

Anderzijds zijn veel conserveringsmiddelen agressief voor de droge kinderhuid en kunnen ze het huidevenwicht aantasten. Loverock maakt daarom gebruik van natuurlijke en door Ecocert (de Europese standaard voor ecologische en biologische cosmetica) goedgekeurde conserveringsmiddelen. Wij gebruiken altijd 1% of minder conserveringsmiddel, ondersteund met natuurlijke conserveringsmiddelen zoals vitamine E en benzylalcohol.

Chemische zonnefilters

Loverock maakt zonneproducten zonder chemische uv-filter. Loverock heeft zonbescherming met lichtreflecterende natuurlijke minerale filters; zinkoxide en titaniumdioxide. Het voordeel van deze filters is dat ze geen allergische reacties veroorzaken, omdat de filters niet door de huid worden geabsorbeerd, maar een laagje op de huid leggen. Daardoor is de kinderhuid direct beschermd tegen de zon. Eventuele overgevoeligheidsreacties, ook bij langdurig gebruik, zijn zeer beperkt. In combinatie met vitamine E wordt de huid ook nog beschermd tegen vrije radicalen.

Loverock maakt gebruik van een nieuwe technologie waardoor er een goede balans is gevonden tussen veiligheid (hoge factor met minerale filter) en gebruiksgemak (uitsmeerbaar). Door de vernieuwde (door Ecocert goedgekeurde) formule van onze zonbeschermingscrème laten de minerale zonnefilters geen witte waas meer achter. Op deze manier kan iedereen verantwoord van de zon genieten, juist ook kinderen met een zonneallergie of met een donkere huid.

Essentiële oliën

Eén van de typische natuurlijke ingrediënten die we heel vaak aantreffen in verzorgingsproducten zijn etherische of essentiële oliën. Essentiële oliën zijn, net als de meeste andere allergenen, natuurlijke ingrediënten. Grappig genoeg verwachten veel mensen niet dat de meeste allergenen van natuurlijke oorsprong zijn. Dat is ook de reden waarom er kunstmatige vervangingen door de industrie voor zijn ontwikkeld.

Sommige essentiële oliën hebben een weldadige werking en kunnen ook medicinaal werken bij bepaalde huidaandoeningen. Meestal worden ze echter gewoon gebruikt als geurstof of als bewaarmiddel en als dusdanig kunnen ze ook allergische reacties veroorzaken. In sommige extreme gevallen kunnen ze zelfs toxisch werken.

Dat is de reden dat Loverock geen essentiële oliën gebruikt en er bewust voor gekozen heeft om een hypoallergeen parfum aan de producten toe te voegen. Zodat de kans op allergische reacties tot een minimum wordt beperkt.

Minerale oliën

Minerale olie is een verzamelnaam voor de producten die worden afgeleid van aardolie. De minerale oliën die in cosmeticaproducten gebruikt worden zijn afkomstig van petroleum (fossiele olie). Minerale olie is namelijk goedkoop, geur- en kleurloos, oxideert niet en kan heel makkelijk lang bewaard worden. Minerale olie werkt occlusief, wat wil zeggen dat het de huid afsluit. Er wordt hierbij een laagje over huid en haar gevormd.

Minerale olie wordt toegevoegd aan heel erg veel cosmeticaproducten. Sterker nog; vrijwel alle baby-olietjes bestaan vrijwel volledig uit minerale olie. Ze staan op het etiket vermeldt onder de namen: liquid paraffin, liquid petrolatum, paraffin oil, paraffinum liquidum, petrolatum liquid, petroleum oil, white mineral oil en white oil. Vaseline (petrolatum) is een zusje; het heeft een waxachtige structuur en is dus niet vloeibaar, maar behoort wel tot dezelfde familie.

Minerale olie sluit de huid af en wordt niet door de huid opgenomen. Zeker bij langdurig gebruik droogt het de huid alleen maar uit, waardoor de minerale olie steeds opnieuw moet worden aangebracht. Een kinderhuid is al tot vijf keer dunner en droger dan een volwassen huid en heeft meer kans om uit te drogen. Loverock heeft er bewust voor gekozen geen minerale oliën te gebruiken en juist te kiezen voor werkstoffen als avocado olie, olijfolie en bijenwas.

Synthetische Emulgatoren

Een emulgator is een stof die helpt bij het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn. Een crème is een emulsie, gebaseerd op water en olie. Door een emulgator toe te voegen valt de emulsie niet uit elkaar.

Een van de meest bekende synthetische emulgatoren is PEG. PEG staat voor polyethyleen glycol. De afkorting wordt meestal gevolgd door een nummer (bijv. PEG 2, PEG 40 etc.) wat het aantal ethyleenglycoleenheden weergeeft in de polyethyleen ketting.

PEG is een gesynthetiseerd ingrediënt dat in cosmetica word toegepast als emulgator. Alhoewel PEG een synthetisch product is heeft het toch vaak een natuurlijke olie als basis. De reden dat er steeds kritischer naar PEG wordt gekeken is omdat er bij de productie van PEG’s de stof 1.4-dioxaan kan ontstaan en dat is volgens de EU CLP-indeling een carcinogeen categorie 2 (verdacht van het veroorzaken van kanker, onvoldoende bewijs bij mensen, voldoende bewijs bij dieren).

Loverock wil het beste voor de kinderhuid en neemt geen risico.

Wij hebben gekozen voor emulgatoren die goedgekeurd zijn door Ecocert (de Europese standaard voor ecologische en biologische cosmetica), waardoor de kans op allergische reacties tot een minimum beperkt wordt.

Neem contact op!

Meer informatie ontvangen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search