Girl in frost

Cryo-therapie

Wat is lokale Cryo-Therapie?

Lokale cryo-therapie is een behandelvorm waarbij de huid lokaal in zeer korte tijd met enorm koude temperaturen wordt afgekoeld met als doel een bepaald effect te bewerkstelligen in het huidbeeld. In de schoonheidsbranche wordt deze lokale cryo-therapie uitgevoerd met behulp van de Cryo T Duo, een veilig, mobiel, lokaal cryo-therapie apparaat dat, met een temperatuur van -78°C tot -140°C de huid in luttele seconden koelt naar 4°C of zelfs °0C.

Waar wordt lokale cryo-therapie voor ingezet?
Door gebruik te maken van de juiste individuele behandelschema’s kan de cryo specialiste de huid verdoven, spieren ontspannen (frons) of juist aanspannen, ontstekingen helpen uitschakelen (rosacea, acne, psoriasis), haargroei helpen bevorderen (haaruitval), cellulite helpen bestrijden en vooral de huid op gezicht én lichaam verstrakken, zónder de huid te bevriezen.

Wat gebeurt er in de huid bij een lokale cryo-therapie behandeling?
De huidcellen geven aan de hersenen door dat er een zeer plotselinge en zeer extreme kou is en de hersenen willen de balans bewaren dus gaan het gebied in kwestie in een zo goed mogelijke overlevingstoestand brengen door alle huidfuncties te resetten en te normaliseren.
Door het cryo-boost signaal dat de hersenen hierdoor ontvangen, wordt de huid gereset, ondergaat het een effectieve detox, krijgt het een verbeterde zuurstofaanvoer en door- bloeding. Hierdoor kan de huid, met meer cellulaire energie en een betere voedingsaan- voer, zichtbaar beter gaan functioneren.
De huid hervindt haar natuurlijke spankracht en elasticiteit. De onderliggende muscula- tuur van de huid komt weer op de juiste spanning te staan, waardoor de futloosheid en de plooien in de overliggende huid worden opgeheven. Cellulite verdwijnt door de directe detox en sponzig weefsel krijgt een hernieuwde hechtheid. Eventuele uitingen van ontstekingen zoals bij acne- en rosacea problematiek, wordt de kop in gedrukt.

Het totale aantal benodigde behandelingen hangt af van het huidbeeld wat u wilt verbeteren, de toestand waarin de huid zich op dat moment bevindt en hoe goed uw lichaam in staat is, of wordt gesteld om de verbetering te bewerkstelligen.

Neem contact op!

Meer informatie ontvangen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search