C ouperose
Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Zowel couperose als rosacea kunnen wij uitstekend behandelen met onze laser. We hebben een gedegen opleiding hiervoor gevolgd en zijn gecertificeerd om deze behandelingen veilig uit te voeren.

Rosacea
Rosacea is een veelvuldig voorkomende chronische huidaandoening, met name bij mensen met een lichte huid.

De aandoening kenmerkt zich door rode vlekken in het gelaat, voornamelijk op de wangen, de neus, de kin en het voorhoofd. In sommige gevallen zit de uitslag ook op de borst, de oren, in de nek of op de haargrens. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen ook teleangiëctasieën (gesprongen adertjes), en puistjes te zien zijn. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel acne rosacea genoemd, maar zij heeft niets met acne van doen, en heeft een andere aanpak nodig dan acné.

Couperose

Couperose | Salon Esthétique

Rosacea

Rosacea | Salon Esthétique

Behandelmethoden:

  • Camouflage
  • Coaguleren
  • Laser
  • IPL
Neem contact op!

Meer informatie ontvangen? Vul onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search