shutterstock_392532832

Botox

In het gezicht onstaan twee soorten rimpels: statische rimpels en dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan met name door spiersamentrekking. Deze rimpels verdwijnen meestal weer bij het ontspannen van de spier. Goede voorbeelden van deze rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Deze rimpels kunnen het beste worden behandeld met een “spierontspannend” middel zoals Botox®.

De werking van Botox® berust op het uitschakelen van de prikkeloverdracht tussen zenuwuiteinde en spiertje. Hierdoor kan deze spier niet meer samentrekken, waardoor de huid ontspant en rimpels vervagen. Botox® is een eiwit (botuline toxine) dat na verloop van tijd weer volledig wordt afgebroken. De werking van Botox® bedraagt gemiddeld tussen de 3 en 6 maanden. Na meerdere behandelingen kan de werking soms wat verlengd worden.

Het effect van Botox® is niet direct merkbaar of zichtbaar, maar heeft een aantal dagen de tijd nodig om zich te binden. Na 3 tot 4 dagen begint u de werking te voelen; na 14 dagen is de werking optimaal. De prikjes die u worden toegediend worden uitgevoerd met zeer fijne spuitjes en naalden en hoeven niet verdoofd te worden.

Na de behandeling wordt de huid soms even gekoeld met een coldpack. Van de injectie plaatsen is veelal bijna niets meer te zien, wat in de praktijk betekent dat u na een dergelijke behandeling direct u dagelijkse bezigheden kunt hervatten.

Gezien de jaren lange ervaring en het wetenschappelijk onderzocht dat is verricht met het geneesmiddel Botox® kan men stellen dat een behandeling over het algemeen veilig is en weinig complicaties kent.

Andere goedkopere botuline toxine preparaten kunnen nog geen garantie geven over de concentratie, zuiverheid, steriliteit en effectiviteit van het product.

Botox® mag niet worden toegepast bij zwangere vrouwen, tijdens het geven van borstvoeding, mensen met spierzwakte, ademhalingsproblemen of slikproblemen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over een Botox behandeling? Neemt u gerust contact met ons op. Wij geven u graag persoonlijk advies.

Start typing and press Enter to search